Hele mit liv har jeg været præget af min opvækst, der blandt andet bød på ægte hjemmelavet mad og hjemmebagt brød. Derfor har jeg i mange år haft det rigtig svært med for eksempel bagemaskiner. Jeg har hele tidne haft den grundlæggende holdning, at sådan en bagemaskine ikke kan være i stand til at bage et ordentligt brød.
På samme måde har jeg haft en aversion mod elektriske kødhakkere. Og det hele stammer far min mor, der bestemt var af den gamle skole hvad angik køkkenmaskiner. Men man skal jo lære, så længe man lever, og jeg er da til at flytte med. Det skulle vise sig, da jeg for nylig var på en uges ferie hos gamle venner ovre i København. De havde nemlig alt, hvad hjertet kan begære af hvidevarer og køkkenmaskiner i deres hjem. Og der stiftede jeg så også bekendtskab med en bagemaskine for første gang i mit liv.
Den ligner jo nærmest noget fra en rumstation, men det er altså en såkaldt bagemaskine. Og lad mig bare indrømme med det samme: Vi fik hver morgen friskbagt brød far den, og hold da op hvro det smagte godt! JEg er overbevist, og jeg regner med at købe sådan en fætter i næste måned, når jeg har fået løn.
Elektrisk kødhakker er nu smart
Nå – jeg måtte jo lære et og andet af mine venners moderne tilgang til køkkenmaskiner og den slags. Lena (det hedder konen i huset) lavede frikadeller en dag, og det lavede hun helt fra bunden, hvor hun selv hakkede farsen. Og det gik stærkt, må jeg indrømme. Jeg har altid ment, at sådan en kødhakker med strøm var noget opreklameret pjat, men jeg blev altså også klogere på det punkt på mit ferieophold. Det er jo faktisk skønt at blive klogere – om det så er på noget så prosaisk som kødhakkere og brødmaskiner 🙂
Nu er feriedagene ovre, og jeg researcher lidt på, hvor jeg skal købe mine nye sager henne. Jeg er faldet over en diskussionsgruppe her, der måske kan hjælpe mig lidt på vej.